- Autorzy:
- Brillat-Savarin, Jean Anthelme (1755-1826)
- Tytuł pełny:
- Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej / Anthelme Brillat-Savarin ; wybór oprac. Wacław Zawadzki ; przeł. [z fr.] i wstępem poprzedziła Joanna Guze ; il. Bertalla
- Rok wydania:
- 1977
- Wydawca:
- Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy
- Opis fizyczny:
- 264, [8] s. : 1 portr. ; 18 cm
- Wydanie:
- Wyd. 2
- Temat:
- Kucharstwo
Kultura stołu - Gatunek / Forma:
- Książki
Szkice literackie francuskie - 19 w. - Współtwórcy:
- Zawadzki, Wacław (1899-1978). Redaktor
Guze, Joanna (1917-2009). Tłumacz
Bertall (1820-1882). Ilustrator - Książka