- Autorzy:
- Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
- Tytuł pełny:
- Żywność wygodna i żywność funkcjonalna : praca zbiorowa / pod red. Franciszka Świderskiego ; [aut. Franciszek Świderski et al.]
- Rok wydania:
- 1999
- Wydawca:
- Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
- ISBN:
- 8320424569
- Seria:
- Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy
- Opis fizyczny:
- 383, [1] s. : il. ; 25 cm
- Wydanie:
- Wyd. 2
- Uwagi:
- Wyd 1 pt.: Technologia przemysłowej produkcji potraw
Bibliogr. przy rozdz. - Indeks
Dla studentów kierunków Technologii Żywności i Żywienia Człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego, uczniów techników gastronomicznych, tech. przemysłu spożywczego, szkół pomaturalnych hotelarskich i innych - Temat:
- Żywność wygodna
Żywność prozdrowotna
Edukacja i pedagogika - Gatunek / Forma:
- Książki
Publikacje dydaktyczne
Publikacje naukowe
Podręcznik - Współtwórcy:
- Świderski, Franciszek (1940- ). Redaktor
- Książka