- Tytuł:
-
Szacowanie składu tkankowego tusz wieprzowych dzielonych na elementy według zasad stosowanych w Unii Europejskiej
Assessment of the tissue composition of pig carcasses dissected according to methods as indicated by the EU regulations - Autorzy:
-
Winiarski, R.
Wajda, S.
Borzuta, K. - Data publikacji:
- 2004
- Wydawca:
- Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
- Tematy:
-
zawartosc tluszczu
Unia Europejska
wymagania
klasyfikacja EUROP
trzoda chlewna
zawartosc miesa
sklad tkankowy
rozbior tuszy
zwierzeta rzezne
dysekcja
tusze wieprzowe
fat content
European Union
requirement
EUROP classification
pig
meat content
tissue composition
carcass partition
slaughter animal
dissection
boar carcass - Źródło:
-
Żywność Nauka Technologia Jakość; 2004, 11, 3; 24-31
1425-6959 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł