Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Reobservations of Recrystallization and its Eeffect on Mechanical and Magnetic Properties in a Severely Cold-Rolled Ni-Based Soft Magnetic Alloy

Tytuł:
Reobservations of Recrystallization and its Eeffect on Mechanical and Magnetic Properties in a Severely Cold-Rolled Ni-Based Soft Magnetic Alloy
Autorzy:
Mahdavi, Azizeh
Mashreghi, Ali Reza
Hasani, Saeed
Kamali, Mohammad Reza
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
Ni-based alloy
soft magnet
recrystallization
microstructural characterization
mechanical properties
coercivity
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2022, 67, 2; 703--717
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Despite of extensive researches for decades, there are many unclear aspects for recrystallization phenomenon in the cold rolled Ni-based alloys. Hence, different thermal cycles were conducted in order to determine microstructural evolutions and its effect on the magnetic and mechanical properties of a 90% cold-rolled thin sheet of a Ni-Fe-Cu-Mo alloy (~80 μm). The obtained results revealed that the recrystallization was started at a temperature of 550°C and was completed after 4 hours. An increase in the number of annealing twins was observed with an increase in annealing temperature, which was due to a bulging and long-range migration of grain boundaries during the discontinuous recrystallization. Ordering transformation occurred in the temperature range of 400-600°C and as a result, hardness, yield strength, and UTS were increased, while with an increase in the annealing temperature these mechanical properties were decreased. Maximum toughness was obtained by annealing at 550°C for 4 hours, while the highest elongation was obtained after annealing at 1050°C, where other mechanical properties including toughness, hardness, yield strength, and UTS were decreased due to the grain growth and secondary recrystallization. Moreover, coercivity and remanence magnetization were decreased from 4.5 Oe and 3.8 emu/g for the cold rolled sample to below 0.5 Oe and 0.15 emu/g for the sample annealed at 950°C, respectively.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz