- Tytuł:
-
Bakterie fermentacji mlekowej w tym szczepy probiotyczne jako rezerwuar genów oporności na antybiotyki
Lactic acid bacteria including probiotic strains as a reservoir of antibiotic resistance genes - Autorzy:
-
Chajecka-Wierzchowska, W.
Zadernowska, A. - Data publikacji:
- 2020
- Wydawca:
- Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
- Tematy:
-
mikrobiologia
opornosc na antybiotyki
bakterie kwasu mlekowego
Lactobacillus
Lactococcus
szczepy bakteryjne
probiotyki
geny opornosci
geny kodujace antybiotykoopornosc
horyzontalny transfer genow
opornosc nabyta - Źródło:
-
Żywność Nauka Technologia Jakość; 2019, 26, 3; 22 - 35
1425-6959 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł