- Tytuł:
-
Vegetable Waste in Freezing Process as a High Quality Material for Freeze-Drying ®
Odpady warzywne z procesu mrożenia jako wysokiej jakości surowiec do liofilizacji® - Autorzy:
-
Ciurzyńska, Agnieszka
Rybak, Katarzyna
Karwacka, Magdalena
Galus, Sabina
Janowicz, Monika - Data publikacji:
- 2022
- Wydawca:
- Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
- Tematy:
-
vegetable
freeze-drying
anthocyanin
polyphenol
sorption properties
colour
sugars
thermal properties
warzywa
liofilizacja
antocyjany
polifenole
właściwości sorpcyjne
barwa
cukry
właściwości termiczne - Źródło:
-
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego; 2022, 1; 91--104
0867-793X
2719-3691 - Język:
- angielski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł