- Tytuł:
-
Olive paste fast preheating and the quality of extra virgin olive oil: sensory and chemical markers
Szybkie ogrzewanie masy oliwkowej i jakość oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia : wskaźniki sensorowe i chemiczne - Autorzy:
- Boselli, E.
- Data publikacji:
- 2015
- Wydawca:
- Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej, COBRABiD
- Tematy:
-
extra virgin olive oil
preheating
malaxation
phenolic compounds
HPLC
sensory analysis
consumers' preference
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
ogrzewanie
rozcieranie
związki fenolowe
analiza sensoryczna
preferencje konsumentów - Źródło:
-
Aparatura Badawcza i Dydaktyczna; 2015, 20, 1; 36-45
2392-1765 - Język:
- angielski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł