Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Uproszczona metodyka poubojowej oceny wartości rzeźnej bydła, dostosowana do procesu technologicznego, obowiązującego w przemyśle mięsnym

Tytuł:
Uproszczona metodyka poubojowej oceny wartości rzeźnej bydła, dostosowana do procesu technologicznego, obowiązującego w przemyśle mięsnym
A simplified method of estimation of the slaughter value of cattle adjusted to the manufacturing process obligatory in the meat industry
Uproshhennaja metodika ocenki ubojjnykh kachestv krupnogo rogatogo skota, prisposoblennaja k tekhnologicheskomu processu, primenjaemomu v myasnojj promyshlennosti
Autorzy:
Wajda, S.
Data publikacji:
1988
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1988, 333
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A simplified method of estimation of the slaugher value has been proposed on the basis of widely condusted investigations on the determination of the simple indexes of estimation of this trait. The advantage of this method is that the data concerning the slaughter value of cattle can be gathered during the manufacturing process in the meat industry which mahes the cost of such an estimation very smali. This method is to a high degree convergent with the method of estimation applied hitherto, so the results obtained can be compared with the results of the investigations carried out earlier.

На основании обширных исследований по установлению простых показателей для оценки убойных качеств крупного рогатого скота, предложен упрощенный метод его послеубойной оценки. Достоинством разработанного метода является возможность собрать необходимые данные об убойных качествах скота во время технологического процесса, применяемого в мясной промышленности, в связи с чем стоимость этой оценки является очень небольшой. Предложенная методика в значительной степени сходится с методикой, применяемой до сих пор, следовательно, полученные результаты можно будет сравнить с результатами проведенных раннее исследований.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz