- Tytuł:
- Wplyw dodatku karagenu na teksture kielbasy parowkowej o zroznicowanej zawartosci wody i tluszczu
- Autorzy:
-
Lachowicz, K
Gajowiecki, L.
Sobczyk, M.
Oryl, B. - Data publikacji:
- 1999
- Wydawca:
- Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
- Tematy:
-
zawartosc tluszczu
tekstura zywnosci
wlasciwosci reologiczne
zawartosc wody
dodatki do zywnosci
karageny
przetworstwo miesa
kielbasa parowkowa
wedliny
fat content
food texture
rheological property
water content
food additive
carrageenan
meat processing
sausage
meat product - Źródło:
-
Żywność Nauka Technologia Jakość; 1999, 06, 1; 25-36
1425-6959 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł