- Tytuł:
- Kwas oleinowy zrodlem wegla o wlasciwosciach hydrofobowych w biosyntezie zwiazkow powierzchniowo czynnych przez szczep Candida bombicola
- Autorzy:
-
Gumienna, M
Lasik, M
Roszyk, H
Czarnecki, Z - Data publikacji:
- 2002
- Wydawca:
- Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
- Tematy:
-
kwas oleinowy
przemysl spozywczy
podloza hodowlane
biosynteza
wlasciwosci hydrofobowe
Candida bombicola
substancje powierzchniowo czynne
wegiel
biosurfaktanty
oleic acid
food industry
culture medium
biosynthesis
hydrophobic property
surfactant
carbon
biosurfactant - Źródło:
-
Żywność Nauka Technologia Jakość; 2002, 09, 2; 43-53
1425-6959 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł