Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

[Żywność - właściwości, produkcja i przetwarzanie] [Film]

Tytuł pełny:
[Żywność - właściwości, produkcja i przetwarzanie] [Film]
Rok wydania:
sporz. 2010
(Telewizja Polska [i in.])
Wydawca:
Olsztyn : nagr. własne W-MBP
Opis fizyczny:
1 płyta wiz. (DVD) (142 min) : dźw., kolor. ; 12 cm
Zawiera:
Badanie składu produktów spożywczych
Chemia środków spożywczych
Naturalne substancje toksyczne z żywności
Konserwy i konserwowanie żywności
Zautomatyzowana produkcja i przetwarzanie żywności
Pierwiastki życia
Pierwiastki biogeniczne
Organizm człowieka a toksyczne metale ciężkie
Kukurydza w puszce
Płatki kukurydziane
Jaja kurze
Wylęgarnia kurcząt
Hodowla ryb
Makaron
Napoje gazowane
Chipsy
Wino
Kolorowe alkohole
Hydrofoniczna uprawa sałaty
Zawartość:
Zawiera: BADANIE SKŁADU PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH (14 min; z cyklu Chemia). CHEMIA ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH (12 min; z cyklu Chemia). NATURALNE SUBSTANCJE TOKSYCZNE W ŻYWNOŚCI (10 min; z cyklu Chemia). PIERWIASTKI BIOGENICZNE (7 min; z cyklu Chemia). ORGANIZM CZŁOWIEKA A TOKSYCZNE METALE CIĘŻKIE (9 min; z cyklu Chemia). PIERWIASTKI ŻYCIA (14 min; z cyklu Brzuch). KONSERWY I KONSERWOWANIE ŻYWNOŚCI (10 min; z cyklu Dzieje jednego wynalazku). ZAUTOMATYZOWANA PRODUKCJA I PRZETWARZANIE ŻYWNOŚCI (odcinki po ok. 5-6 min; z cyklu Discovery - jak to jest zrobione: Kukurydza w puszce, Płatki kukurydziane, Jaja kurze, Wylęgarnia kurcząt, Hodowla ryb, Makaron, Napoje gazowane, Chipsy, Wino, Kolorowe alkohole, Hydrofoniczna uprawa sałaty)
Temat:
Odżywianie - higiena
Toksykologia
Biochemia
Żywność
Chemia (przedmiot szkolny)
Gimnazja
Edukacja prozdrowotna
Szkoły podstawowe
Przyroda (przedmiot szkolny)
Metody badawcze
Pierwiastki chemiczne
Wpływ na zdrowie ludzi
Metale ciężkie
Wpływ na środowisko
Biologia
Chemia
Edukacja i pedagogika
Medycyna i zdrowie
Geografia i nauki o Ziemi
Ochrona środowiska
Gatunek / Forma:
Filmy i seriale
Film edukacyjny
Film
propozycja biblioteki
LDR 03404cgm#a2200673#i#4500
001 3222400308996
003 OLSZT 005
005 20240125114100.8
007 vd#cvaizs
008 100921s2010####pl#####g######|###vlpol#d
040 %a OLSZT 005 %c Olszt 005 %e PNN %d OLSZT 005
041 0 # %a pol
245 0 0 %a [Żywność - właściwości, produkcja i przetwarzanie] %h [Film].
260 %a Olsztyn : %b nagr. własne W-MBP, %c sporz. 2010 %g (Telewizja Polska [i in.]).
300 %a 1 płyta wiz. (DVD) (142 min) : %b dźw., kolor. ; %c 12 cm.
380 %a Filmy i seriale
505 8 %a Zawiera: BADANIE SKŁADU PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH (14 min; z cyklu Chemia). CHEMIA ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH (12 min; z cyklu Chemia). NATURALNE SUBSTANCJE TOKSYCZNE W ŻYWNOŚCI (10 min; z cyklu Chemia). PIERWIASTKI BIOGENICZNE (7 min; z cyklu Chemia). ORGANIZM CZŁOWIEKA A TOKSYCZNE METALE CIĘŻKIE (9 min; z cyklu Chemia). PIERWIASTKI ŻYCIA (14 min; z cyklu Brzuch). KONSERWY I KONSERWOWANIE ŻYWNOŚCI (10 min; z cyklu Dzieje jednego wynalazku). ZAUTOMATYZOWANA PRODUKCJA I PRZETWARZANIE ŻYWNOŚCI (odcinki po ok. 5-6 min; z cyklu Discovery - jak to jest zrobione: Kukurydza w puszce, Płatki kukurydziane, Jaja kurze, Wylęgarnia kurcząt, Hodowla ryb, Makaron, Napoje gazowane, Chipsy, Wino, Kolorowe alkohole, Hydrofoniczna uprawa sałaty).
650 9 %a Odżywianie %x higiena
650 9 %a Toksykologia
650 9 %a Biochemia
650 9 %a Żywność
650 9 %a Chemia (przedmiot szkolny)
650 9 %a Gimnazja
650 9 %a Edukacja prozdrowotna
650 9 %a Szkoły podstawowe
650 9 %a Przyroda (przedmiot szkolny)
650 9 %a Metody badawcze
650 9 %a Pierwiastki chemiczne
650 9 %a Wpływ na zdrowie ludzi
650 9 %a Metale ciężkie
650 9 %a Wpływ na środowisko
655 9 %a Film edukacyjny
658 %a Biologia
658 %a Chemia
658 %a Edukacja i pedagogika
658 %a Medycyna i zdrowie
658 %a Geografia i nauki o Ziemi
658 %a Ochrona środowiska
740 0 2 %a Badanie składu produktów spożywczych
740 0 2 %a Chemia środków spożywczych
740 0 2 %a Naturalne substancje toksyczne z żywności
740 0 2 %a Konserwy i konserwowanie żywności
740 0 2 %a Zautomatyzowana produkcja i przetwarzanie żywności
740 0 2 %a Pierwiastki życia
740 0 2 %a Pierwiastki biogeniczne
740 0 2 %a Organizm człowieka a toksyczne metale ciężkie
740 0 2 %a Kukurydza w puszce
740 0 2 %a Płatki kukurydziane
740 0 2 %a Jaja kurze
740 0 2 %a Wylęgarnia kurcząt
740 0 2 %a Hodowla ryb
740 0 2 %a Makaron
740 0 2 %a Napoje gazowane
740 0 2 %a Chipsy
740 0 2 %a Wino
740 0 2 %a Kolorowe alkohole
740 0 2 %a Hydrofoniczna uprawa sałaty
856 4 # %u http://opac.wmbp.olsztyn.pl/site/recorddetail/3222400308996 %z Rekord w katalogu OPAC WWW biblioteki %9 LinkOPAC

Dokumenty przeznaczone do wypożyczenia

Nr inwentarza:
CDV 1932
Sygnatura:
ZS CDV 1932 Zbiory Specjalne
Stan fizyczny:
nowa
Obsługiwane agendy:
Wyświetl listę
Lokalizacja:
Lokalizacja
Dostępny
Nr inwentarza:
CDV 1933
Sygnatura:
ZS CDV 1933 Zbiory Specjalne
Stan fizyczny:
nowa
Obsługiwane agendy:
Wyświetl listę
Lokalizacja:
Lokalizacja
Dostępny

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz