Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Comparison of Pure and Doped TiO₂ Thin Films Prepared by Sol-Gel Spin-Coating Method

Tytuł:
Comparison of Pure and Doped TiO₂ Thin Films Prepared by Sol-Gel Spin-Coating Method
Autorzy:
Çiçek Bezir, N.
Evcin, A.
Kayali, R.
Özen, M.
Balyaci, G.
Data publikacji:
2017-09
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
68.37.-d
68.55.-a
68.60.-p
78.20.-e
81.10.Dn
71.20.Be
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2017, 132, 3; 620-624
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this study, using spin-coating sol-gel method we fabricated TiO₂ thin films, doped with different concentrations (1, 2, and 3 mole %) of Ce, Dy, and Eu. Characterization of the prepared samples was performed by means of the X-ray diffraction, scanning electron microscopy, ultraviolet visible absorption, and differential thermal and thermo gravimetric analysis. X-ray diffraction measurements have shown that in Eu and Dy-doped samples crystal structure consists of mixed rutile and the dominant anatase phases, however the Ce doped samples consist of anatase phase only. Scanning electron microscopy images have revealed that while average thin film thickness of the Dy-doped samples decreases with increasing concentration of Dy, the average film thicknesses of samples doped with Ce and Eu increases with increasing concentrations of these dopants. Ultraviolet visible absorption spectroscopy measurements have shown that while absorbances of the samples doped by 1 and 2 mole % of the dopants have nearly similar properties, these properties differ from each other for 3 mole % of the dopants. Finally, differential thermal and thermo gravimetric analyses have shown that the chemical reactions and weight losses of the samples have occurred at the expected temperatures.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz