- Tytuł:
-
Od prawa do żywności do suwerenności żywnościowej: teoretycznoprawne i organizacyjne aspekty lokalnych systemów żywnościowych
From the right to food to food sovereignty: theoretical-legal and organizational aspects of local food systems - Autorzy:
-
Pruchniewicz, Karolina
Srogosz, Tomasz - Data publikacji:
- 2021-05-13
- Wydawca:
- Łódzkie Towarzystwo Naukowe
- Tematy:
-
decolonisation
corporations
indigenous people
food systems
food sovereignty
korporacje
ludy tubylcze
systemy żywnościowe
suwerenność
żywnościowa
dekolonizacja - Źródło:
-
Studia Prawno-Ekonomiczne; 2021, 118; 75-94
0081-6841 - Język:
- polski
- Prawa:
- CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł