Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Biological Stability of Water after the Biofiltration Process

Tytuł:
Biological Stability of Water after the Biofiltration Process
Autorzy:
Zamorska, J.
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Ekologicznej
Tematy:
biofiltration
microbiology of water
biological stability of water
flow cytometry
Źródło:
Journal of Ecological Engineering; 2018, 19, 5; 234-239
2299-8993
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
One of the most frequently implemented processes in the water treatment technology is filtration through a biosorption bed. The techniques based on biochemical processes involving bacteria result in obtaining high quality of water. There are a number of different materials used as the filler material for biological filters. Carbon deposits are the most popular, due to their high effectiveness. The problem with the use of this process is the leaching of microorganisms from the biofilm and the biological stability of water thus obtained. There is a need to develop quick methods to assess the microbiological quality of this water. Modern techniques for determining the amount of microorganisms, such as flow cytometry and luminometry may be the right tools. The water collected for testing came from the Water Treatment Station located in the Podkarpackie voivodeship. The microbiological tests carried out in the analyzed water samples collected after the filtration process on granular activated carbon. Both traditional culture method and modern techniques used to determine the number of microorganisms (flow cytometry, luminometric ATP assay) demonstrated an increase in the number of microorganisms in the examined waters (in the water after the filtration process and in the water introduced into the water supply network) after the incubation process for 3 and 7 days at 15 and 22°C.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz