- Tytuł:
-
Extraction of phenolic compounds from lentil seeds [Lens culinaris] with various solvents
Ekstrakcja zwiazkow fenolowych z nasion soczewicy [Lens culinaris] roznymi rozpuszczalnikami - Autorzy:
-
Amarowicz, R.
Piskula, M.
Honke, J.
Rudnicka, B.
Troszynska, A.
Kozlowska, H. - Data publikacji:
- 1995
- Wydawca:
- Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie
- Tematy:
-
surowce roslinne
metanol
rozpuszczalniki
zwiazki fenolowe
zywnosc
etanol
aceton
ekstrakcja
kolorymetria
soczewica
woda
Lens culinaris - Źródło:
-
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences; 1995, 04, 3; 53-62
1230-0322
2083-6007 - Język:
- angielski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł