Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of nitrogen doses on the chemical composition and proportions of nutrients in selected vegetable species

Tytuł:
Influence of nitrogen doses on the chemical composition and proportions of nutrients in selected vegetable species
Autorzy:
Pitura, K.
Michalojc, Z.
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie / Polskie Towarzystwo Magnezologiczne im. Prof. Juliana Aleksandrowicza
Tematy:
Lactuca sativa var.capitata
Apium graveolens var.dulce
Brassica oleracea var.acephala
nitrogen dose
chemical composition
proportion
nutrient
vegetable
plant species
Źródło:
Journal of Elementology; 2015, 20, 3
1644-2296
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The experiments on celery, curly kale and lettuce reported in this paper were carried out in a greenhouse, with plants grown in 2 dm3 pots filled with peat substrate. The trials were established in a completely randomized design. The aim was to determine the effect of increasing nitrogen doses (0.3, 0.6, 0.9, 1.2 g N dm-3 of substrate) on N-tot., NO3-N, concentrations of P, K, Ca, Mg, Fe, Zn, Mn and Cu as well as ratios between these elements in three vegetable species such as curly kale, lettuce, and celery, distinguished by different degrees of sensitivity to salinity. An increase in the content of total nitrogen and NO3-N in lettuce, curly kale and celery appeared to be parallel to the increasing doses of nitrogen, while the average total nitrogen content was similar in all the tested species, and the content of N-NO3 in kale was about five-fold lower than in lettuce and celery. The level of nitrogen fertilization influenced the content of potassium and magnesium in lettuce as well as the content of phosphorus, potassium, calcium and magnesium in celery. The nitrogen doses significantly differentiated proportions between the nutrients in plants, mostly the K:Mg and Zn:Cu ratios. The increasing doses of nitrogen modified the content of microelements and proportions between various components in the tested plant species.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz