- Tytuł:
- Phenolic Compounds in Agro-Industrial Waste of Mango Fruit: Impact on Health and Its Prebiotic Effect – a Review
- Autorzy:
-
Nicolás García, Mayra
Borrás Enríquez, Anahí J.
González Escobar, Jorge L.
Calva Cruz, Oscar D.
Pérez Pérez, Viridiana
Sánchez Becerril, Mayra - Data publikacji:
- 2023-02-21
- Wydawca:
- Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie
- Tematy:
-
mango processing
mango wastes
phytochemicals
biological properties
gut health - Źródło:
-
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences; 2023, 73, 1; 5-23
1230-0322
2083-6007 - Język:
- angielski
- Prawa:
- CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł