Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Attitudes of Managers Towards the Concept of Sustainable Development in Polish Food Industry Enterprises

Tytuł:
The Attitudes of Managers Towards the Concept of Sustainable Development in Polish Food Industry Enterprises
Postawy menedżerów wobec koncepcji zrównoważonego rozwoju w polskich przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego
Autorzy:
Trojanowski, Tomasz
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Politechnika Koszalińska. Wydawnictwo Uczelniane
Tematy:
manager
sustainable development
environmental degradation
food enterprises
menadżer
rozwój zrównoważony
degradacja środowiska
przedsiębiorstwa spożywcze
Źródło:
Rocznik Ochrona Środowiska; 2020, Tom 22, cz. 2; 622-634
1506-218X
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Na tych samych warunkach 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The essence of the study is the analysis of managers' attitudes towards the concept of sustainable development carried out on the example of food industry enterprises. The first part of the article contains the purpose of the study and draws attention to the progressive degradation of the natural environment, in which the food industry enterprises also participate. The rest of the article presents the state of the literature on sustainable development issues. The empirical part of the study presents the research methods that have been used in the research, the characteristics of the research sample and the results of own research. Based on the results obtained, conclusions were formulated that were presented in the final part of the study. The article ends with a summary.

Istotą opracowania jest analiza postaw menedżerów wobec koncepcji zrównoważonego rozwoju przeprowadzona na przykładzie przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego. We wstępnie artykułu zawarto cel opracowania oraz zwrócono uwagę na postępującą degradację środowiska naturalnego, w której udział mają także przedsiębiorstwa przemysłu spożywczego. W dalszej części artykułu zaprezentowano stan literatury dotyczącej zagadnień zrównoważonego rozwoju. Empiryczna części opracowania przedstawia metody badawcze, jakie zostały wykorzystanie w przeprowadzonych badaniach, charakterystykę próby badawczej oraz wyniki badań własnych. Na podstawie osiągniętych wyników sformułowano wnioski, które zostały zaprezentowane w końcowej części opracowania. Artykuł kończy podsumowanie.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz