Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Breastfeeding as an important factor of reduced infants’ infection diseases

Tytuł:
Breastfeeding as an important factor of reduced infants’ infection diseases
Autorzy:
Radzewicz, E.
Milewska, M.
Mironczuk-Chodakowska, I.
Lendzioszek, M.
Terlikowska, K.M.
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
Tematy:
Breastfeeding
milk formula
infection
infants
Źródło:
Progress in Health Sciences; 2018, 8(2); 70-74
2083-1617
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Purpose: Respiratory tract infections and severe allergy reactions are a leading cause of hospitalization and morbidity in infants and children. The protection of breastfeeding against infectious diseases as well as allergy development has often been suggested. The aim of the study was to assess the relationship between the various models of infant nutrition, its immunity influence and children response after 3-6 years of age. Materials and methods: The research was based on a voluntarily questionnaire, filled in by parents of pre-school children. Information on breast and milk formula feeding duration (never; 1-6 months; 6-12 months; 12-24 months; 24>months) were collected. The frequency of infections, chronic diseases, and allergies occurrence was analysed. Results: A statistically significant differences between infants breastfeeding and milk formula feeding in case of reduced infection (p=0.003) and infection recurrences (p=0.001) were found. This relationship was not found among children at further stages of development. There was no correlation between the consumption of only mothers’ milk, and the reduced occurrence of asthma, allergies, and eczema. Conclusions: Maternal milk has an influence on the reduced risk of infection in the first year of the child’s life compared to children fed only with artificial mixtures

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz