Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluation of raw materials and their suppliers as a defence against food fraud

Tytuł:
Evaluation of raw materials and their suppliers as a defence against food fraud
Autorzy:
Górna, Justyna
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Politechnika Śląska. Wydawnictwo Politechniki Śląskiej
Tematy:
food fraud
supplier evaluation
assessment of raw materials
fałszowanie żywności
ocena dostawców
ocena surowców
Źródło:
Zeszyty Naukowe. Organizacja i Zarządzanie / Politechnika Śląska; 2020, 143; 97-105
1641-3466
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Purpose: The main purpose of this article was to present the actions taken by the food manufacturer in the field of its defence against fraud. Design/methodology/approach: Ensuring food safety requires the active participation of the enterprise on two levels, preventing accidental and intentional food contamination. In order to supervise the area related to accidental food contamination, obligatory HACCP system and voluntary quality and safety management standards are implemented in enterprises. These include ISO 22000, FSSC 22000, BRC or IFS. In turn, the area related to intentional food contamination requires action to reduce the risk of food contamination and food fraud. The adopted methodology for the evaluation of raw materials and their suppliers in the food fraud area is based on the IFS guidelines, as well as an approach developed by the author of this study, who participated in the implementation of this methodology in the company. Findings: The analyzed company is characterized by having a high cultural level of food safety and quality - actions are taken there to support its development at various levels. Among these are leadership, communication, employee involvement and risk awareness. This approach guarantees that the developed product fraud reduction plan will positively evolve in this company so as to meet and surmount changing risk factors. Originality/value: The article presents the practical application of IFS guidelines in the area of food fraud. In addition, a template for the vulnerability assessment form was designed and criteria for the assessment of control measures were specified.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz