- Tytuł:
-
Porównanie wartości maksymalnej siły cięcia wybranych mięśni z tylnej ćwierćtuszy wołowej
Comparison of maximum value of Warner-Bratzler shear force of beef muscles obtained from hindquarter of carcass - Autorzy:
-
Niedźwiedź, J.
Żmijewski, T.
Ostoja, H.
Cierach, M. - Data publikacji:
- 2011
- Wydawca:
- Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich
- Tematy:
-
siła cięcia
kruchość
wołowina
mięśnie wołowe
shear force
tenderness
beef
beef muscles - Źródło:
-
Inżynieria i Aparatura Chemiczna; 2011, 3; 57-58
0368-0827 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł