- Tytuł:
-
Cadmium and lead content in gluten and gluten-free bread available on Polish market – potential health risk to consumers
Zawartość kadmu i ołowiu w pieczywie glutenowym i bezglutenowym dostępnym na polskim rynku – potencjalne ryzyko zdrowotne konsumentów - Autorzy:
-
Gacal, Magdalena
Gut-Pietrasz, Klaudia
Ćwieląg-Drabek, Małgorzata - Data publikacji:
- 2023-12-13
- Wydawca:
- Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
- Tematy:
-
bread
gluten
gluten-free
lead
cadmium
health risk
chleb
bezglutenowy
ołów
kadm
ryzyko zdrowotne - Źródło:
-
Annales Academiae Medicae Silesiensis; 2023, 77, 1; 255-263
1734-025X - Język:
- angielski
- Prawa:
- CC BY-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Na tych samych warunkach 4.0
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł