- Tytuł:
-
Charakterystyka metod zapobiegania powstawaniu bromianów(V) w wodzie przeznaczonej do spożycia
Characteristics of bromate formation prevention methods in water intended for human consumption - Autorzy:
- Olsińska, U.
- Data publikacji:
- 2017
- Wydawca:
- Polskie Zrzeszenie Inżynierów i Techników Sanitarnych
- Tematy:
-
tap water
bromate formation control
bromide removal
ozonation optimization
water ammonification
H2O2 dosing
woda do spożycia
bromiany
zapobieganie
usuwanie bromków
optymalizacja ozonowania
amonizacja wody
dawkowanie H2O2 - Źródło:
-
Ochrona Środowiska; 2017, 39, 2; 17-26
1230-6169 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł