Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Shock Ignition and Growth of HMX-based PBXs under Different Temperature Conditions

Tytuł:
Shock Ignition and Growth of HMX-based PBXs under Different Temperature Conditions
Autorzy:
Liu, Rui
Han, Yong
Li, Ming
Jiang, Zhihai
He, Songwei
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Instytut Przemysłu Organicznego
Tematy:
shock ignition and growth
Lagrange test
HMX-based PBXs
high temperatures
Lee-Tarver model
Źródło:
Central European Journal of Energetic Materials; 2019, 16, 1; 21-32
1733-7178
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The Lagrange test was conducted to investigate the shock ignition and growth of HMX-based polymer bonded explosives (PBXs) under different temperature conditions. In this study, three temperature conditions, 25 °C, 80 °C and 120 °C were used. The pressure history values along the direction of the detonation wave propagation were obtained and presented as the characteristics of the shock ignition and growth. Manganin piezoresistive pressure gauges were used to measure the pressure. The results showed that the distance to detonation was clearly reduced as the temperature was increased. A distance greater than 9 mm at 25 °C was changed to less than 3 mm at 120 °C. In order to understand this phenomenon in more detail, the Lee-Tarver ignition and growth model was employed to simulate the Lagrange test, and the simulated pressures were compared with the measured pressures. The results demonstrated that the intrinsic mechanism of the phenomenon was that the high temperature changed both the equation of state of the unreacted explosive and the chemical reaction rate. It was remarkable that the parameter R2 in the model was reduced from −0.05835 to −0.06338, and the parameter G1 in the model was increased from 1.3 to 2.12.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz