Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Antioxidant activity, total phenolic content and flavonoid concentrations of different plant parts of Teucrium polium L. subsp. polium

Tytuł:
Antioxidant activity, total phenolic content and flavonoid concentrations of different plant parts of Teucrium polium L. subsp. polium
Autorzy:
Stankovic, M.S.
Niciforovic, N.
Mihailovic, V.
Topuzovic, M.
Solujic, S.
Data publikacji:
2012
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Botaniczne
Tematy:
antioxidant activity
total phenol content
flavonoids concentration
plant part
Teucrium polium ssp.polium
phenol content
Źródło:
Acta Societatis Botanicorum Poloniae; 2012, 81, 2
0001-6977
2083-9480
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Total phenolic content, concentration of flavonoids and in vitro antioxidant activity of twenty different extracts from the whole plant and plant parts (leaves, flowers and stems) of Teucrium polium were determined. The total phenolic contents ranged between 14.57 to 157.84 mg of GaA/g of extract. The concentrations of flavonoids varied from 6.48 to 139.87 mg of Ru/g of extract. Antioxidant activity was determined in vitro using DPPH reagent and expressed as concentration of each extract required to inhibit radical by 50% (IC50) values that ranged from 26.30 to 2190.75 μg/ml. The methanolic leaves extract contain the greatest concentration of phenolic compounds (157.84 mg of GaA/g) and showed strong antioxidant activity (IC50 = 26.30 μg/ml). Ginkgo and Green tea extracts were analyzed for comparison, and the results indicated that some extracts of T. polium were equal in activity with Ginkgo or Green tea and some appeared to have greater activity. The obtained results suggest strong antioxidant activity and large contribution of separate analysis for the maximum exploitation of active phenolic compounds from T. polium. Based on this information, plant parts of this plant are natural sources of antioxidant substances of high importance.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz