Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Identification of three species commonly known as“daqingye” by internal leaf anatomy and high-performance liquid chromatography analyses

Tytuł:
Identification of three species commonly known as“daqingye” by internal leaf anatomy and high-performance liquid chromatography analyses
Autorzy:
Zhang, Y.
Zhu, Y.
Chen, J.
Xia, C.
Deng, J.
Li, H.
Li, Y.
Li, J.
Liu, P.
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Botaniczne
Źródło:
Acta Societatis Botanicorum Poloniae; 2018, 87, 1
0001-6977
2083-9480
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The macroscopic and microscopic morphologies and indigo and indirubin concentration of the traditional Chinese medicine herbs Isatis indigotica Fort., Polygonum tinctorium Ait., and Baphicacanthus cusia (Nees) Bremek, all commonly known as “daqingye”, were determined and compared. The morphological analyses indicated that I. indigotica has leaves with winged petioles and no glandular hairs or crystals, P. tinctorium has leaves with membranous ocrea and clusters of calcium oxalate, and B. cusia has palisade cells in the mesophyll running over the main vein and single cells containing calcium carbonate crystals. Indigo and indirubin are chemical constituents that have been previously isolated from daqingye and were selected in this study as identification markers for high-performance liquid chromatography analysis due to their pharmacological activities. The chromatographic results showed that indigo and indirubin concentration varied significantly among the three species: high concentration of both indigo and indirubin were observed in I. indigotica, the highest concentration among the three daqingye plants was found in P. tinctorium but with low levels of indirubin, and the concentration of indigo and indirubin was quite low in B. cusia. In summary, three different species commonly known as daqingye were accurately distinguished by morphological observation, internal leaf anatomy analysis, and chromatographic analysis.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz