Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Coffee Grounds as a Soil Conditioner: Effects on Physical and Mechanical Properties - I. Effects on Physical Properties

Tytuł:
Coffee Grounds as a Soil Conditioner: Effects on Physical and Mechanical Properties - I. Effects on Physical Properties
Autorzy:
Bedaiwy, M. Naguib A.
Abdel Maksoud, Y S
Saad, A F
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej. Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej
Tematy:
coffee grounds
physical properties
soil amendments
soil conditioners
Źródło:
Polish Journal of Soil Science; 2018, 51, 2
0079-2985
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Coffee grounds (CG) improved some soil physical properties (dry density, gd; porosity, n; aggregation; hydraulic conductivity, Ks; and infiltration rate, IR). Effects on other properties were inconsistent (e.g., sorptivity, S), or unfavorable (e.g., available water, AW). gd decreased and n increased with CG. CG decreased Ks in sand. In calcareous soil, maximum increase was associated with 10% and 15% CG before and after wetting-and-drying cycles (WDC), respectively. Ks increased with CG in clay, with greatest increase attained at 10% CG. IR decreased with CG in sand. In calcareous and clayey soils, IR decreased with CG before WDC but increased after WDC where maximum increase in clay was linked to 10% CG. No solid trends of soil sorptivity, S, were identified. Before WDC, S had the order: sand > calcareous > clay. For most cases, adding CG increased total water holding capacity (WHC). However, after WDC, the increase in water content at field capacity (FC) with CG was accompanied by a greater increase in wilting point (WP) and therefore a decrease in AW. CG improved soil structure and aggregation and increased non-water-stable aggregates in calcareous and clayey soils. Mean weight diameter (MWD) indicated increase in water-stable aggregates in sand at 5% and 10% CG. In clay, MWD increased only at 5% CG. Although results did not show coherent responses with some tested properties, they, mostly, indicate some beneficial effects of CG, particularly in relation to improving aggregation and water flow.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz