Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Procesy przygotowania nasion roślin strączkowych wykorzystywanych w produktach spożywczych

Tytuł:
Procesy przygotowania nasion roślin strączkowych wykorzystywanych w produktach spożywczych
Autorzy:
Panasiewicz, M.
Data publikacji:
1998
Wydawca:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wydawnictwo Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Źródło:
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych; 1998, 454, 2
0084-5477
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono warunki i parametry technologiczne przygotowania nasion niektórych roślin strączkowych wykorzystywanych w produktach spożywczych. Poddano ocenie właściwości reologiczne zarówno surowców wyjściowych, jak i gotowych wyrobów. Zaproponowano uproszczoną technologię produkcji wyrobów spożywczych z dodatkiem nasion łubinu.

Investigation concerning the possibility of using legume seeds (yellow lupine, scarlet runner bean and home soya) in food products has been carried out. There are presented the most important preparatory operations, conditions and strictly determined technological parameters for processing the ready product. The investigation results confirmed the possibility of producing foods from properly prepared legume seeds. In consumers' assessment most accepted were products of soya seeds. On the grounds of the tests there has been proposed a general technology for production of low-calorific foods.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz