- Tytuł:
-
Ocena zmian wlasciwosci przeciwutleniajacych suszy buraka cwiklowego i selera w zaleznosci od zastosowanych operacji jednostkowych
Assessing changes in antioxidant activity of dried red beet and celeriac depending on individual operations applied - Autorzy:
-
Nowak, D
Kidon, M
Syta, M - Data publikacji:
- 2008
- Wydawca:
- Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
- Tematy:
-
warzywa
seler
buraki cwiklowe
suszenie konwekcyjne
operacje jednostkowe
susze warzywne
wlasciwosci przeciwutleniajace
blanszowanie
stopien rozdrobnienia
obrobka termiczna
polifenole
zawartosc polifenoli - Źródło:
-
Żywność Nauka Technologia Jakość; 2008, 15, 4; 227-235
1425-6959 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł