- Tytuł:
-
Wpływ przetwarzania ziarniaków gryki i obróbki termicznej na składniki odżywcze
Effect of processing and thermally treating buckwheat grains on nutrients - Autorzy:
-
Worobiej, E.
Piecyk, M.
Perzyna, G.
Turos, J. - Data publikacji:
- 2017
- Wydawca:
- Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
- Tematy:
-
ziarniaki
gryka
przetwarzanie
obrobka kulinarna
bialka
skrobia
strawnosc
granuloma
buckwheat
processing
culinary treatment
protein
starch
digestibility - Źródło:
-
Żywność Nauka Technologia Jakość; 2017, 24, 3
1425-6959 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł