- Tytuł:
- Intensyfikatory smaku - charakterystyka, otrzymywanie i zastosowanie
- Autorzy:
-
Komorowska, A
Sieliwanowicz, B
Stecka, K - Data publikacji:
- 2002
- Wydawca:
- Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
- Tematy:
-
kwas glutaminowy
kwas glutanylowy
monoglutaminian sodu
cechy sensoryczne
intensyfikatory smaku
kwas inozynowy
smakowitosc
produkty spozywcze
glutamic acid
guanic acid
monosodium glutamate
sensory characteristics
taste identifier
inosinic acid
palatability
food product - Źródło:
-
Żywność Nauka Technologia Jakość; 2002, 09, 4; 30-40
1425-6959 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł