Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Experimental and numerical investigations of natural convection phenomena in a fermentation tank

Tytuł:
Experimental and numerical investigations of natural convection phenomena in a fermentation tank
Autorzy:
Klembt, Daniel
Meironke, Heiko
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Politechnika Koszalińska. Wydawnictwo Uczelniane
Tematy:
ultrasonic doppler velocimetry
numerical simulation
natural convection flow
welocymetria dopplerowska
symulacja numeryczna
przepływ konwekcyjny
Źródło:
Journal of Mechanical and Energy Engineering; 2019, 3, 3; 235-244
2544-0780
2544-1671
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In the context of investigations of real multiphase flows, the university has its own 350 litre fermentation tank with comprehensive acoustic flow and temperature measurement technology for the systematically investigation, of the influence of the fermentation activity, distribution of yeast and occurring convection phenomena. Due to the many problems with the optical (e.g. PIV) and acoustic (e.g. UDV) measurement in a real fermenting fluid the numerical simulation was already used in earlier publications. To validate the numerical models, extensive experimental investigations were carried out which show that the flow in the fermenter is caused only by the reaction products of the yeast and the cooling panels and controls the yeast distribution. In this paper, both the numerical (CFD) and the experimental investigations serve as a starting point to influence the yeast distribution. The described convection flow can only temporarily guarantee the uniform distribution of the yeast in the fermenter until the sedimentation of the yeast at the tank bottom (bottom-fermenting yeast) finally begins. The aim of the investigation is to influence the convection flow in certain zones by targeted cooling or heating of the jackets in such a way that a uniform spatial distribution of the yeast over the entire fermentation process is ensured and thus optimal conditions for its metabolic processes are given. Finally, the numerical simulation is validated with the experimental data.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz