Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Co do garnka włożyć : w jaki sposób przygotowywano jedzenie?. T. 5

Autorzy:
Brzezińska, Anna Weronika (1977- )
Ceklarz, Katarzyna (1983- )
Waszczyńska, Katarzyna
Dziubata, Karolina
Smyk, Katarzyna (językoznawstwo)
Tytuł pełny:
Co do garnka włożyć : w jaki sposób przygotowywano jedzenie?. T. 5 / autorki: Anna Weronika Brzezińska, Katarzyna Ceklarz, Karolina Dziubata-Smykowska, Katarzyna Smyk, Katarzyna Waszczyńska ; ilustracje: Ewelina Garbula
Rok wydania:
2023
Wydawca:
Warszawa : Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi
ISBN:
9788396971920
9788395620478
Seria:
Wyprawy z Etnoekipą. Poznaj dawną wieś ; t. 5
Z Krainy Złotych Pól
Opis fizyczny:
47, [5] stron : ilustracje ; 24 cm
Wydanie:
Wydanie pierwsze
Uwagi:
Całość w obwolucie w pakiecie z: Domowe ognisko : gdzie i jak mieszkano? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni], Nie tylko w polu : jak pracowano na wsi? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni] Zrób to samo : jak robiono różne przedmioty? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni], Ładnie i paradnie : w co się ubrać? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni], Kartki z kalendarza : jak dawniej świętowano? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni]
Temat:
Chłopi
Gotowanie
Kuchnia chłopska
Przetwory owocowo-warzywne
Przyprawy
Wsie
Polska
Edukacja i pedagogika
Etnologia i antropologia kulturowa
Gatunek / Forma:
Książki
Publikacje popularnonaukowe
Ćwiczenia i zadania
Opracowanie
Współtwórcy:
Garbula, Ewelina Ilustracje
Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi Wydawca
Książka
propozycja biblioteki
LDR 03641cam#a2200673#i#4500
001 3223501794110
003 OLSZT 005
005 20240325125809.0
008 240319s2023####pl#||||g#||||||||#||pol#d
020 %a 9788396971920 %q (oprawa miękka ; %q t. 5)
020 %z 9788395620478 %q (całość)
035 %a (PL)b1000003114673
035 %a (EXLNZ-48OMNIS_NETWORK)9913704487105606
035 %a 991053099609705066
040 %a WA N %c WA N %d WA N %e PNN %d OLSZT 005
046 %k 2023
245 0 0 %a Co do garnka włożyć : %b w jaki sposób przygotowywano jedzenie?. %n T. 5 / %c autorki: Anna Weronika Brzezińska, Katarzyna Ceklarz, Karolina Dziubata-Smykowska, Katarzyna Smyk, Katarzyna Waszczyńska ; ilustracje: Ewelina Garbula.
246 3 0 %a W jaki sposób przygotowywano jedzenie?
250 %a Wydanie pierwsze.
260 # %a Warszawa : %b Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi, %c 2023.
300 %a 47, [5] stron : %b ilustracje ; %c 24 cm.
336 %a Tekst %b txt %2 rdacontent
336 %a Obraz %b sti %2 rdacontent
337 %a Bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia
338 %a Wolumin %b nc %2 rdacarrier
380 %a Książki
380 %a Publikacje popularnonaukowe
385 %m Grupa wiekowa %a Dzieci
385 %m Grupa wiekowa %a 6-8 lat
385 %m Grupa wiekowa %a 9-13 lat
388 1 %a 2001-
490 1 %a Wyprawy z Etnoekipą. Poznaj dawną wieś ; %v t. 5
490 1 %a Z Krainy Złotych Pól
500 %a Całość w obwolucie w pakiecie z: Domowe ognisko : gdzie i jak mieszkano? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni], Nie tylko w polu : jak pracowano na wsi? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni] Zrób to samo : jak robiono różne przedmioty? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni], Ładnie i paradnie : w co się ubrać? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni], Kartki z kalendarza : jak dawniej świętowano? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni].
520 8 %a "Tom 5 – odnosi się do pożywienia, jakie spożywano zarówno codziennie, jak i w trakcie świąt oraz postów. Omówiono w nim sposoby pozyskiwania wspomnianego pożywienia, podstawowe dla mieszkańców terenów wiejskich produkty. Ponadto, przestawione zostały sposoby przechowywania i obróbki żywności" [https://nikidw.edu.pl].
650 7 %a Chłopi %2 DBN
650 7 %a Gotowanie %2 DBN
650 9 %a Kuchnia chłopska
650 7 %a Przetwory owocowo-warzywne %2 DBN
650 7 %a Przyprawy %2 DBN
650 7 %a Wsie %2 DBN
651 7 %a Polska %2 DBN
655 7 %a Ćwiczenia i zadania %2 DBN
655 7 %a Opracowanie %2 DBN
658 %a Edukacja i pedagogika
658 %a Etnologia i antropologia kulturowa
700 1 # %a Brzezińska, Anna Weronika %d (1977- ) %e Autor
700 1 # %a Ceklarz, Katarzyna %d (1983- ) %e Autor
700 1 # %a Waszczyńska, Katarzyna %e Autor
700 1 # %a Dziubata, Karolina. %e Autor
700 1 # %a Smyk, Katarzyna %c (językoznawstwo). %e Autor
700 1 # %a Garbula, Ewelina %e Ilustracje
710 2 # %a Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi %e Wydawca %4 pbl
830 0 %a Wyprawy z Etnoekipą. %p Poznaj Dawną Wieś %v t. 5
830 0 %a Z Krainy Złotych Pól
856 4 # %u http://opac.wmbp.olsztyn.pl/site/recorddetail/3223501794110 %z Rekord w katalogu OPAC biblioteki %9 LinkOPAC
920 %a ISBN 978-83-969719-2-0 (oprawa miękka ; t. 5)
920 %z ISBN 978-83-956204-7-8 (całość)

"Tom 5 – odnosi się do pożywienia, jakie spożywano zarówno codziennie, jak i w trakcie świąt oraz postów. Omówiono w nim sposoby pozyskiwania wspomnianego pożywienia, podstawowe dla mieszkańców terenów wiejskich produkty. Ponadto, przestawione zostały sposoby przechowywania i obróbki żywności" [https://nikidw.edu.pl].

Dokumenty przeznaczone do wypożyczenia

Nr inwentarza:
KG 185611
Sygnatura:
W 185611 Wypożyczalnia
Stan fizyczny:
nowa
Obsługiwane agendy:
Wyświetl listę
Lokalizacja:
Lokalizacja
Niedostępny

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz