Information

Dear user, the application need JavaScript support. Please enable JavaScript in your browser.

Title of the item:

Co do garnka włożyć : w jaki sposób przygotowywano jedzenie?. T. 5

Authors:
Brzezińska, Anna Weronika (1977- )
Ceklarz, Katarzyna (1983- )
Waszczyńska, Katarzyna
Dziubata, Karolina
Smyk, Katarzyna (językoznawstwo)
Full title:
Co do garnka włożyć : w jaki sposób przygotowywano jedzenie?. T. 5 / autorki: Anna Weronika Brzezińska, Katarzyna Ceklarz, Karolina Dziubata-Smykowska, Katarzyna Smyk, Katarzyna Waszczyńska ; ilustracje: Ewelina Garbula
Publication Year:
2023
Publisher:
Warszawa : Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi
ISBN:
9788396971920
9788395620478
Publication series:
Wyprawy z Etnoekipą. Poznaj dawną wieś ; t. 5
Z Krainy Złotych Pól
Physical description:
47, [5] stron : ilustracje ; 24 cm
Publication:
Wydanie pierwsze
Notes:
Całość w obwolucie w pakiecie z: Domowe ognisko : gdzie i jak mieszkano? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni], Nie tylko w polu : jak pracowano na wsi? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni] Zrób to samo : jak robiono różne przedmioty? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni], Ładnie i paradnie : w co się ubrać? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni], Kartki z kalendarza : jak dawniej świętowano? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni]
Subject:
Chłopi
Gotowanie
Kuchnia chłopska
Przetwory owocowo-warzywne
Przyprawy
Wsie
Polska
Edukacja i pedagogika
Etnologia i antropologia kulturowa
Genere / Form:
Książki
Publikacje popularnonaukowe
Ćwiczenia i zadania
Opracowanie
Co-authors:
Garbula, Ewelina Ilustracje
Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi Wydawca
Books
library suggestion
LDR 03641cam#a2200673#i#4500
001 3223501794110
003 OLSZT 005
005 20240325125809.0
008 240319s2023####pl#||||g#||||||||#||pol#d
020 %a 9788396971920 %q (oprawa miękka ; %q t. 5)
020 %z 9788395620478 %q (całość)
035 %a (PL)b1000003114673
035 %a (EXLNZ-48OMNIS_NETWORK)9913704487105606
035 %a 991053099609705066
040 %a WA N %c WA N %d WA N %e PNN %d OLSZT 005
046 %k 2023
245 0 0 %a Co do garnka włożyć : %b w jaki sposób przygotowywano jedzenie?. %n T. 5 / %c autorki: Anna Weronika Brzezińska, Katarzyna Ceklarz, Karolina Dziubata-Smykowska, Katarzyna Smyk, Katarzyna Waszczyńska ; ilustracje: Ewelina Garbula.
246 3 0 %a W jaki sposób przygotowywano jedzenie?
250 %a Wydanie pierwsze.
260 # %a Warszawa : %b Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi, %c 2023.
300 %a 47, [5] stron : %b ilustracje ; %c 24 cm.
336 %a Tekst %b txt %2 rdacontent
336 %a Obraz %b sti %2 rdacontent
337 %a Bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia
338 %a Wolumin %b nc %2 rdacarrier
380 %a Książki
380 %a Publikacje popularnonaukowe
385 %m Grupa wiekowa %a Dzieci
385 %m Grupa wiekowa %a 6-8 lat
385 %m Grupa wiekowa %a 9-13 lat
388 1 %a 2001-
490 1 %a Wyprawy z Etnoekipą. Poznaj dawną wieś ; %v t. 5
490 1 %a Z Krainy Złotych Pól
500 %a Całość w obwolucie w pakiecie z: Domowe ognisko : gdzie i jak mieszkano? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni], Nie tylko w polu : jak pracowano na wsi? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni] Zrób to samo : jak robiono różne przedmioty? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni], Ładnie i paradnie : w co się ubrać? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni], Kartki z kalendarza : jak dawniej świętowano? / autorki Anna Weronika Brzezińska [i inni].
520 8 %a "Tom 5 – odnosi się do pożywienia, jakie spożywano zarówno codziennie, jak i w trakcie świąt oraz postów. Omówiono w nim sposoby pozyskiwania wspomnianego pożywienia, podstawowe dla mieszkańców terenów wiejskich produkty. Ponadto, przestawione zostały sposoby przechowywania i obróbki żywności" [https://nikidw.edu.pl].
650 7 %a Chłopi %2 DBN
650 7 %a Gotowanie %2 DBN
650 9 %a Kuchnia chłopska
650 7 %a Przetwory owocowo-warzywne %2 DBN
650 7 %a Przyprawy %2 DBN
650 7 %a Wsie %2 DBN
651 7 %a Polska %2 DBN
655 7 %a Ćwiczenia i zadania %2 DBN
655 7 %a Opracowanie %2 DBN
658 %a Edukacja i pedagogika
658 %a Etnologia i antropologia kulturowa
700 1 # %a Brzezińska, Anna Weronika %d (1977- ) %e Autor
700 1 # %a Ceklarz, Katarzyna %d (1983- ) %e Autor
700 1 # %a Waszczyńska, Katarzyna %e Autor
700 1 # %a Dziubata, Karolina. %e Autor
700 1 # %a Smyk, Katarzyna %c (językoznawstwo). %e Autor
700 1 # %a Garbula, Ewelina %e Ilustracje
710 2 # %a Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi %e Wydawca %4 pbl
830 0 %a Wyprawy z Etnoekipą. %p Poznaj Dawną Wieś %v t. 5
830 0 %a Z Krainy Złotych Pól
856 4 # %u http://opac.wmbp.olsztyn.pl/site/recorddetail/3223501794110 %z Rekord w katalogu OPAC biblioteki %9 LinkOPAC
920 %a ISBN 978-83-969719-2-0 (oprawa miękka ; t. 5)
920 %z ISBN 978-83-956204-7-8 (całość)

"Tom 5 – odnosi się do pożywienia, jakie spożywano zarówno codziennie, jak i w trakcie świąt oraz postów. Omówiono w nim sposoby pozyskiwania wspomnianego pożywienia, podstawowe dla mieszkańców terenów wiejskich produkty. Ponadto, przestawione zostały sposoby przechowywania i obróbki żywności" [https://nikidw.edu.pl].

Loanable items

Inventory number:
KG 185611
Call number:
W 185611 Wypożyczalnia
Condition:
nowa
List of possible branches and departments:
Show list
Shelving location:
Lokalizacja
Unavailable

We use cookies to help identify your computer so we can tailor your user experience, track shopping basket contents and remember where you are in the order process

Feedback

Your views are very important to us and can be enormously helpful in showing us where we can make improvements. We'd be very grateful if you would spend a few minutes completing the short form.

Feedback form